ΣΟΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πήγε στην Αγιά Σοφιά για να προσευχηθεί

«Είναι πάλι ζωντανή μετά από πολλή θλίψη», δήλωσε - Απόπειρα επίθεσης στον Κιλιντσάρογλου έξω από τζαμί

Δημοσίευση: 22 Απρ 2023 7:40

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ένα νέο «σόου» επέλεξε να δώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πηγαίνοντας να προσευχηθεί για το μπαϊράμι στην Αγία Σοφία, ενώ δεν παρέλειψε να στραφεί εναντίον των αντιπάλων του και έμμεσα του Κεμάλ Ατατούρκ.


Μετά από 5 χρόνια εργασιών, το Μπλε Τζαμί άνοιξε και πάλι στους πιστούς για προσευχή, με τον Ερντογάν να αξιοποιεί επικοινωνιακά το γεγονός, στρεφόμενος εναντίον των αντιπάλων του: «H αντιπολίτευση υπόσχεται να καταργήσει τη Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων... Λένε πως θα δημιουργήσουν μια άλλη διεύθυνση πίστης κτλ... Όχι, όχι, δεν αρκεί το γιουχάισμα... Μέχρι τις 14 Μαΐου θα εργαστούμε και θα τους κάνουμε «πολιτικά νεκρούς».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία: «Την προσευχή του μπαϊραμιού την τελέσαμε στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Όπως θυμάστε πριν από τρία χρόνια, πάλι ημέρα Παρασκευή, μετά από πολλά χρόνια θλίψης ανοίξαμε την Αγία Σοφία για προσευχή. Από εκείνη την ημέρα η Αγία Σοφία είναι πάντα γεμάτη και πάντα ‘’ζωντανή’’», όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σε μια αναφορά του και πάλι με έντονο το θρησκευτικό περιεχόμενο, στο οποίο και «ποντάρει», ανέφερε: «Δείτε τώρα φροντίζουμε τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας. Τους αναπαλαιώνουμε, τους χτίζουμε. Διότι δεν ήταν αρκετό να ξύσουμε και να βγάλουμε εκείνη την αρνητική σφραγίδα (σ.σ εννοεί του Κεμάλ), μετά από 86 χρόνια το κανονίσαμε αυτό, την ανοίξαμε, αλλά τώρα θα συνεχίσουμε τις επισκευές» πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές για τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας και την απόφαση η Αγία Σοφία να μη λειτουργεί πλέον ως τζαμί.
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το Μπλε Τζαμί ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της Κωνσταντινούπολης, ίσως το σημαντικότερο, ενώ μετά την προσευχή, βγήκε έξω και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδουν τα μέσα της γείτονος. Τους προσέφερε γλυκά λόγω ακριβώς της εορτής και αναφέρθηκε στις προχθεσινές εξαγγελίες του από τη Βόρεια Τουρκία για την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και τη σύνδεσή τους στο εθνικό δίκτυο της χώρας, επιμένοντας για άλλη μια φορά στις εξαγγελίες του για δωρεάν φυσικό αέριο για έναν χρόνο.
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ
Εν τω μεταξύ μεγαλώνει προεκλογικά η ένταση στην Τουρκία, καθώς ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου δέχτηκε για δεύτερη φορά επίθεση.
Αυτήν τη φορά, άνδρες έξω από τζαμί στην περιοχή του Σαμσάτ, που επλήγη από τον φονικό σεισμό, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του ζητώντας του να σηκωθεί και να φύγει.
Ο Κιλιντσάρογλου πήγε να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της περιοχής από τον σεισμό, αλλά η παρουσία του δεν εκτιμήθηκε από κάποιον παρευρισκόμενο που κατά την αποχώρησή του, τον πλησίασε και του είπε (σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ): «Δεν σε θέλουμε. Δεν έρχεσαι εδώ, δεν είσαι ο άνθρωπος αυτού του τόπου». Ακολούθησε ένταση καθώς ορισμένοι προσπάθησαν να επιτεθούν στον Κιλιντσάρογλου και τους ανθρώπους ασφάλειάς του, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Μετά την απόπειρα επίθεσης, ακύρωσε τις συναντήσεις που είχε προγραμματίσει και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο, αποχωρώντας από την περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass