ΗΠΑ

Ακυρώθηκε η εκτόξευση πυραύλου του Ιλον Μασκ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2023 8:20

Η εταιρεία SpaceX του Ίλον Μασκ ανέβαλε την πολυαναμενόμενη εκτόξευση του ισχυρού νέου διαστημικού πυραύλου της Starship, καθυστερώντας την πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του οχήματος στο διάστημα.

Ο διώροφος πύραυλος, με ύψος μεγαλύτερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας στα 120 μέτρα, επρόκειτο αρχικά να εκτοξευθεί από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, στη διάρκεια ενός δίωρου χρονοδιαγράμματος δυνητικών εκτοξεύσεων που ξεκίνησε στις 8.00 π.μ.. Όμως η εδρεύουσα στην Καλιφόρνια διαστημική εταιρεία ανακοίνωσε σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση τα τελευταία λεπτά της αντίστροφης μέτρησης πως αναβάλλει την προσπάθεια πτήσης για τουλάχιστον 48 ώρες, επικαλούμενη ένα θέμα συμπίεσης στον κάτω όροφο του βοηθητικού πυραύλου προώθησης. Η εκτόξευση του οχήματος στο διάστημα για πρώτη φορά θα ήταν ένα ορόσημο για τις φιλοδοξίες της SpaceX να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη και τελικά στον Άρη — τουλάχιστον αρχικά ως μέρος του προγράμματος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA, Artemis. Μια επιτυχής πρώτη πτήση θα κατέτασσε επίσης αυτόματα το σύστημα Starship ως το πιο ισχυρό όχημα εκτόξευσης στη Γη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass