ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Εκτόξευσε εκ νέου βαλλιστικό πύραυλο

«ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ»

Δημοσίευση: 14 Απρ 2023 9:24

ΤΟΚΙΟ
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, που είναι επίσης γνωστή με την ονομασία θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.


Το γραφείο του Iάπωνα πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα ενημέρωσε εξάλλου μέσω Twitter πως «η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κάτι που μοιάζει να είναι βαλλιστικός πύραυλος». Η εκτόξευση καταγράφεται δυο ημέρες μετά την εντολή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να ενισχυθεί η αποτρεπτική ισχύς της χώρας του με πιο «πρακτικό και επιθετικό» τρόπο. Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε πως ο πύραυλος πιστεύεται πως κατέπεσε ήδη στον θαλάσσιο χώρο εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).
«ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ»
Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε χθες το πρωί  από τη Βόρεια Κορέα «δεν έπεσε στο ιαπωνικό έδαφος», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, μετά την προειδοποίηση που απηύθυναν εσπευσμένα οι αρχές στους κατοίκους της νήσου Χοκάιντο να αναζητήσουν αμέσως καταφύγιο.
Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γιασουκάζου Χαμάντα από την πλευρά του δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πύραυλος, «πιθανόν» διηπειρωτικός (ICBM), μάλλον δεν κατέπεσε εντός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass