Νομιμοποιείται η κάνναβη στη Γερμανία

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΕΩΣ 25 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2023 7:48

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Μέχρι το τέλος του χρόνου, η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης θα γίνει νόμιμη στη Γερμανία, δήλωσε χθες ο υπουργός Γεωργίας Τζεμ Έζντεμιρ. Ο Έζντεμιρ έκανε δηλώσεις στο Βερολίνο δίπλα στον υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, καθώς η κυβέρνηση παρουσίασε τα σχέδιά της για μια μερική νομιμοποίηση της ουσίας.


Η γερμανική κυβέρνηση έβαλε τελικά «νερό» στα σχέδιά της να νομιμοποιήσει την κάνναβη, καθώς παρουσίασε νομοθεσία που θα επιτρέψει την ιδιωτική καλλιέργεια και τη διανομή της μέσω μη κερδοσκοπικών οντοτήτων, όχι όμως και εκτεταμένες πωλήσεις της σε καταστήματα.
Η νομοθεσία προβλέπει επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα για μικρό αριθμό αδειοδοτημένων καταστημάτων σε μερικές περιφέρειες ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια εμπορική εφοδιαστική αλυσίδα ψυχαγωγικής κάνναβης στη δημόσια υγεία, την προστασία των ανηλίκων και τη μαύρη αγορά. Θα νομιμοποιηθεί επίσης η απόκτηση και η κατοχή έως 25 γραμμαρίων ψυχαγωγικής κάνναβης για προσωπική κατανάλωση.
«Η προηγούμενη πολιτική για την κάνναβη απέτυχε. Τώρα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.
Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε αφού το Βερολίνο διεξήγαγε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάνω σ’ ένα έγγραφο με τα βασικά στοιχεία της πολιτικής για την κάνναβη που η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε τον Οκτώβριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass