«Θα αποτρέψουμε τη σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων»

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΚΡΟΝ - ΣΙ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2023 10:50

ΠΕΚΙΝΟ
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύτηκε χθες να «υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την επιστροφή της ειρήνης στην Ουκρανία», σύμφωνα με την κοινή δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος της επίσκεψης στην Κίνα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.


Οι δύο χώρες «αντιτίθενται στις ένοπλες επιθέσεις εναντίον των πυρηνικών σταθμών και των άλλων πυρηνικών εγκαταστάσεων μη στρατιωτικού χαρακτήρα και υποστηρίζουν τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για την εγγύηση της ασφάλειας του σταθμού της Ζαπορίζια».
Στην κοινή δήλωση δεν αναφέρεται η Ρωσία και δεν ζητείται η αποχώρηση από την Ουκρανία των ρωσικών στρατευμάτων. Επίσης δεν καταδικάζεται η στρατιωτική επέμβαση του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η κοινή δήλωση αναφέρει «τη σημασία όλες οι (εμπλεκόμενες) πλευρές στη σύγκρουση να σέβονται επακριβώς» τον ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο.
Την Πέμπτη στο Πεκίνο, ο Μακρόν είχε προτρέψει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να «φέρει τη Ρωσία στα λογικά της» έναντι της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που ολοκληρώθηκε με εκκλήσεις για ειρηνευτικές διαβουλεύσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass