ΙΤΑΛΙΑ

Τέλος στην «αγγλομανία» θέλει να βάλει η Μελόνι

Δημοσίευση: 03 Απρ 2023 8:30

ΡΩΜΗ
Ένα νομοσχέδιο που θα τιμωρεί τη χρήση των ξένων λέξεων σε επίσημα κείμενα με πρόστιμο μέχρι και 100.000 ευρώ φέρνει η ιταλική κυβέρνηση.

Οι Ιταλοί που χρησιμοποιούν αγγλικές και άλλες ξένες λέξεις σε επίσημη επικοινωνία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που εισήγαγε το κυβερνητικό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι. Ο Φάμπιο Ραμπέλι, μέλος της Κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων, εισήγαγε τη νομοθεσία, η οποία υποστηρίζεται από την Ιταλίδα πρωθυπουργό, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN. Αν και η νομοθεσία περιλαμβάνει όλες τις ξένες γλώσσες, στοχεύει ιδιαίτερα στην «αγγλομανία» ή στη χρήση αγγλικών λέξεων, η οποία σύμφωνα με το σχέδιο «εξευτελίζει και ταπεινώνει» την ιταλική γλώσσα, προσθέτοντας ότι είναι ακόμα χειρότερη επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον μέλος της ΕΕ. Το νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει ακόμη τεθεί προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο, απαιτεί από οποιονδήποτε κατέχει αξίωμα στη δημόσια διοίκηση να έχει «γραπτή και προφορική γνώση και χρήση της ιταλικής γλώσσας». Απαγορεύει επίσης τη χρήση της αγγλικής γλώσσας στα επίσημα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των «ακρωνυμίων και των ονομάτων» των θέσεων εργασίας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass