ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ:

Παγώνει η μεταρρύθμιση στο Ισραήλ

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ O «ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2023 8:10

ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε, χθες, ότι

θα καθυστερήσει τη δεύτερη και την τρίτη ανάγνωση του νομοσχεδίου της μεταρρύθμισης του συστήματος δικαιοσύνης, όπερ σημαίνει ότι η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση, που έχει προκαλέσει τόσο πολλές αντιδράσεις στη χώρα αλλά και εκτός αυτής, προς το παρόν «παγώνει». Κι αυτό, με σκοπό να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση, όπως δήλωσε χθες ο Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η οριστική έγκριση των νομοσχεδίων θα αναβληθεί για την επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο, μετά από τη γιορτή του εβραϊκού Πάσχα (5 – 13 Απριλίου).
«Υπάρχει στη χώρα μια εξτρεμιστική μειοψηφία που είναι έτοιμη να μας διχάσει. Εγώ όμως δεν είμαι έτοιμος να κάνω κομμάτια και να διχάσω αυτό το έθνος. Θα γυρίσω κάθε πέτρα για να βρω μια λύση», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Βρισκόμαστε σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι. Μας δίνω χρόνο για διάλογο. Αυτή η κρίση μας υποχρεώνει όλους να δράσουμε με υπευθυνότητα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.  
«Όταν υπάρχει η επιλογή να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος μέσω του διαλόγου, μας δίνω χρόνο για διάλογο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι κάνει αυτήν την επιλογή από θέση εθνικής ευθύνης και υπευθυνότητας. Αμέσως μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Νετανιάχου, το Histadrout, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο του Ισραήλ, ματαίωσε τη γενική απεργία που είχε κηρύξει νωρίτερα.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμη και τώρα, έπειτα από όσα επεισοδιακά έχουν προηγηθεί, ο Νετανιάχου δεν παραλείπει να εκφράσει την πεποίθηση ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης τελικώς, ακόμη και αν καθυστερήσει, θα περάσει.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass