ΥΕΜΕΝΗ

Ενα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΟ ΟΞΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2023 9:27

ΣΑΝΑΑ
Εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να υποστούν οξύ υποσιτισμό στην Υεμένη αν δεν διατεθούν επειγόντως κεφάλαια για να προσφερθεί βοήθεια στην εμπόλεμη χώρα, όπου ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά, προειδοποιεί η UNICEF. Ανάμεσα στα 11 εκατομμύρια παιδιά που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη και τα 2,2 εκατ. που υφίστανται υποσιτισμό, «πάνω από 540.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από ακραίο οξύ υποσιτισμό, δυνητικά θανατηφόρο», τονίζει σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιεί το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία. Και «ένα παιδί πεθαίνει κατά μέσον όρο κάθε δέκα λεπτά από αίτια που μπορούσαν να είχαν προληφθεί».


Η UNICEF λέει πως χρειάζεται «επειγόντως 484 εκατομμύρια δολάρια» το 2023 για να συνεχίσει τη δράση της στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος από το 2014.
«Αν δεν αναληφθεί επείγουσα δράση εκατομμύρια παιδιά θα βρεθούν αντιμέτωπα με υψηλότερο κίνδυνο υποσιτισμού», προειδοποιεί.
«Αν δεν λάβει τα κεφάλαια αυτά, η UNICEF ενδέχεται να αναγκαστεί να μειώσει τη ζωτικής σημασίας βοήθειά της σε ευάλωτα παιδιά», επιμένει.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
Στα τέλη Φεβρουαρίου, δωρήτριες χώρες υποσχέθηκαν να διαθέσουν 1,2 δισεκ. δολάρια για τον πληθυσμό της Υεμένης, προς μεγάλη απογοήτευση των οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας, που έκαναν έκκληση να συγκεντρωθούν πάνω από 4 δισεκατομμύρια.
Κατά τα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από 21,7 εκατομμύρια άνθρωποι -ή με άλλα λόγια τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Υεμένης- θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια φέτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass