ΟΣΚΑΡ 2023

Επτά βραβεία στο «Τα πάντα όλα»

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2023 7:39

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η ταινία Everything Everywhere All at Once, ή στα ελληνικά «Τα πάντα όλα», κυριάρχησε στα Όσκαρ 2023, κερδίζοντας επτά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου καλύτερης ταινίας, σε μια σημαντική βραδιά για την εκπροσώπηση της Ασίας και των Ασιατοαμερικανών στα χολιγουντιανά βραβεία.
Η ιδιαίτερη αυτή ταινία κέρδισε επίσης στα Όσκαρ 2023 τα βραβεία Α’ Γυναικείου Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου μοντάζ και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου στην 95η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Ήταν η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες της βραδιάς.
Η Μισέλ Γιο έγινε μόλις η δεύτερη μη λευκή γυναίκα που κερδίζει το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού, ακολουθώντας τα βήματα της Χάλι Μπέρι το 2002. «Για όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια που μοιάζουν με εμένα και παρακολουθούν απόψε, αυτό είναι ένας φάρος ελπίδας και δυνατότητας», είπε, πριν προσθέσει: «Κυρίες μου, μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι έχει περάσει η μπογιά σας».
Ο Ke Huy Quan πήρε το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία, κερδίζοντας τους Barry Keoghan και Judd Hirsch. Έγινε ο πρώτος ηθοποιός γεννημένος στο Βιετνάμ που κερδίζει Όσκαρ. «Μαμά, μόλις κέρδισα ένα Όσκαρ!», είπε με δάκρυα στα μάτια. «Λένε ότι τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει σε μένα».
Η Τζέιμι Λι Κέρτις κέρδισε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην επιτυχία της A24, θριαμβεύοντας έναντι της Άντζελα Μπάσετ και της Κέρι Κόντον. Ήταν η πρώτη υποψηφιότητα της ηθοποιού. «Ξέρω ότι φαίνεται σαν να στέκομαι εδώ πάνω μόνη μου, αλλά είμαι εκατοντάδες άνθρωποι μαζί», είπε, πριν αποτίσει με συγκίνηση φόρο τιμής σε όσους συμμετείχαν στην ταινία, αλλά και στους ανθρώπους της ζωής της.
Ως καλύτερος ηθοποιός βραβεύτηκε ο Μπρένταν Φρέιζερ για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Η φάλαινα», επικρατώντας των Όστιν Μπάτλερ και Κόλιν Φάρελ.
Οι Ντάνιελς, το δίδυμο σεναριογράφων-σκηνοθετών Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σέινερτ, είναι μόλις το τρίτο δίδυμο που κερδίζει ποτέ το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass