ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Διέπραξε σχεδόν 100 φόνους

«ΓΑΖΩΣΑΝ» ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2023 8:08

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ
Ένας Βραζιλιάνος, που θεωρείται ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στη χώρα του, αφού διέπραξε σχεδόν 100 φόνους και αποφυλακίστηκε μετά από 42 χρόνια, εκτελέστηκε προχθές στη μέση του δρόμου, κοντά στο Σάο Πάολο. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία του Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο από αγνώστους που τον γάζωσαν με σφαίρες στο Μάγκα ντος Κόαζες, κοντά στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.
«Το θύμα πυροβολήθηκε και οι ύποπτοι διέφυγαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας του Σάο Πάολο.
Ο Φίλιο, ο επονομαζόμενος και «Πεντάνιο Καταντώ» (παρατσούκλι που σημαίνει «ο σφαγέας Πετράκος») ήταν 68 ετών. Αποφυλακίστηκε το 2018 και είχε αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του σε πολλά μέσα ενημέρωσης και ντοκιμαντέρ. Ξεκίνησε μάλιστα μια «καριέρα» στο Value, όπου αναφερόταν στη ζωή του, σχολίαζε διάφορα εγκλήματα και προειδοποιούσε τους νέους να μην επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Στην πλατφόρμα σύντομων βίντεο Mε είχε γίνει σταρ, έχοντας περισσότερους από 267.000 συνδρομητές.
Η εγκληματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Κατά συρροή δολοφόνοι: Bank α Taxis», Ιλάνα Κασόι, είπε ότι ο «Πεντρίνιο» σκότωνε ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε «ανεπιθύμητους» για την κοινωνία -πολλοί ήταν μέλη συμμοριών ή συγκρατούμενοί του στη φυλακή. Είπε επίσης ότι είχε εντυπωσιαστεί «από τη χαρά, την άνεση στους τρόπους και την ευφυία» του Φίλιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από κοντά.
«Στο τέλος, γοήτευε τους ανθρώπους», είπε η Κασόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Folha de S. Paulo».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass