«Αισθάνομαι βαθιά θλίψη»

ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2023 7:00

ΑΓΚΥΡΑ
Τη βαθιά του λύπη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έστειλε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε μήνυμα στην Πρόεδρο της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα».


«Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι βαθιά λυπημένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και ευχήθηκε ανάρρωση στους τραυματίες».
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν ανήρτησαν στο Twitter μηνύματα στήριξης προς τον ελληνικό λαό για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, γραμμένα στα ελληνικά. Ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του εξέφρασε τα «θερμά συλλυπητήριά του» στον ελληνικό λαό.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι «Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».
Συγκεκριμένα, έγραψε: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε: «Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».
Η ΜΕΛΟΝΙ
Σε ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θέλει να εκφράσει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση της Αθήνας την βαθιά της θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα της περασμένης νύχτας».
«Από την ιταλική κυβέρνηση, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και η ευχή να αναρρώσουν γρήγορα όλοι οι τραυματίες», καταλήγει το ανακοινωθέν.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
Εκφράζω συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την τραγωδία που επισυνέβη στην Ελλάδα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.
Στην ίδια δήλωση ο κος Χριστοδουλίδης σημειώνει: Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass