ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέα απειλή οι ασθένειες

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2023 9:04

ΑΓΚΥΡΑ

Τρόμος και αγωνία για το μέλλον στα συντρίμμια της Τουρκίας. Χολέρα,

ηπατίτιδα και άλλες μολυσματικές ασθένειες απειλούν τους σεισμόπληκτους, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», καθώς οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες και πραγματοποιούνται εκκλήσεις για καθαρό νερό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σημάνει συναγερμό για την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, όπως η χολέρα, στις πληγείσες, από τον Εγκέλαδο, περιοχές. Η κατάσταση είναι δραματική, με τον Οργανισμό να ανακοινώνει ότι συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη για την αποστολή προμηθειών στους σεισμόπληκτους, οι οποίοι πέρα από τον πόνο τους, έχουν να διαχειριστούν και την έλλειψη βασικών ειδών, όπως σκηνές. Το σχέδιο της κυβέρνησης για προστασία μισθών και απαγόρευση απολύσεων. Περίπου 1.200.000 άνθρωποι ζουν σε σκηνές, κοντέινερ, φοιτητικές εστίες και δημόσιους ξενώνες. Το κόστος ανοικοδόμησης των σπιτιών τους μπορεί να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτοψία στο Καχραμανμαράς έκαναν οι Γερμανίδες Υπουργοί, Αναλένα Μπέρμποκ, και Νάνσι Φέζερ, υπογραμμίζοντας τη στήριξη του Βερολίνου στα θύματα, αλλά και στις προσπάθειες ανοικοδόμησης. Επιπρόσθετα ανακοίνωσαν επιπλέον χρηματική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία. Η κυβέρνηση του Βερολίνου σχεδιάζει να επισπεύσει την έκδοση βίζας για τα θύματα του σεισμού που θέλουν να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους στη Γερμανία για μερικούς μήνες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass