ΜΠΛΙΝΚΕΝ:

Η Κίνα σκέπτεται να στείλει όπλα στη Ρωσία...

Για να υποστηρίξει την επίθεσή της στην Ουκρανία

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2023 7:13

ΜΟΝΑΧΟ  
Σε μία προειδοποίηση που προκαλεί τρόμο προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, αναφέροντας πως το Πεκίνο σκέπτεται να παράσχει όπλα στη Ρωσία προκειμένου να υποστηρίξει την επίθεσή της στην Ουκρανία.


«Μιλήσαμε για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία και τις ανησυχίες που έχουμε για το ότι η Κίνα σκέπτεται να παράσχει φονική υποστήριξη στη Ρωσία», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο δίκτυο CBS, με αφορμή τη προχτεσινή συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του. Απαντώντας σε ερώτηση τι θα περιελάμβανε συγκεκριμένα αυτή, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε: «Όπλα κυρίως».
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, μια συνάντηση την οποία η αμερικανική διπλωματία χαρακτήρισε «ειλικρινή και άμεση».
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε για τις «συνέπειες και τα επακόλουθα» για την Κίνα αν προσφέρει «υλική υποστήριξη» στη Ρωσία ή τη βοηθήσει να διαφύγει τις δυτικές κυρώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, συνοψίζοντας τη συνάντηση.
Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που ήταν παρούσα στο Μόναχο, είχε επίσης θέσει εν αμφιβόλω τη ουδετερότητα της Κίνας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν για το ότι το Πεκίνο εμβάθυνε τις σχέσεις του με τη Μόσχα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος», υπογράμμισε. «Κάθε ενέργεια της Κίνας που αποσκοπεί να παράσχει φονική υποστήριξη στη Ρωσία το μόνο που θα έκανε θα ήταν να ανταμειφθεί η επιθετικότητα, να συνεχιστεί η σφαγή και να υπονομευθεί περισσότερο η τάξη που βασίζεται σε κανόνες», προειδοποίησε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 
 
Συνάντηση σήμερα με Μητσοτάκη
ΑΘΗΝΑ
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα  Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 έχει ως εξής: Στις 18:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «4 χρόνια έργο για την Παιδεία - Αλλαγή στην πράξη», στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 19:30, θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass