Ο κυκλώνας Γκάμπριελ σάρωσε τη Ν. Ζηλανδία

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2023 9:50

ΟΚΛΑΝΤ
Με σφοδρότητα έπληξε ο κυκλώνας Γκάμπριελ τη Βόρεια Νήσο της Νέας Ζηλανδίας προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και πλημμύρες με κατοίκους να βγαίνουν κολυμπώντας από τα παράθυρα των σπιτιών τους για να σωθούν.


Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία – στη χώρα καθώς ο κυκλώνας κατέστρεψε δρόμους και γέφυρες, πλημμυρίζοντας προάστια, ενώ τουλάχιστον 225.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και περίπου 2,500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να επέμβουν σε 1.842 περιστατικά που σχετίζονται με τον κυκλώνα για να σώσουν ζωές, ενώ οι Αρχές επιστράτευσαν και δυνάμεις του στρατού και οχήματα.
Σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού των 5,1 εκατ. κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας ζουν στις πληγείσες από τον κυκλώνα περιοχές, που περιλαμβάνουν και το Όκλαντ.
Οι καταστροφές ήταν εκτεταμένες κυρίως στις παράκτιες πόλεις στις βόρειες και ανατολικές ακτές της Βόρειας Νήσου, μεταξύ άλλων στο Χοκς Μπέι, το Κορομάντελ και το Νόρθλαντ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass