Πάνω από 40 αρχηγοί κρατών θα ταξιδέψουν στο Μόναχο

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2023 8:20

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Δύο εβδομάδες πριν από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, περίπου 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, 90 υπουργοί και αρκετοί επικεφαλής διεθνών οργανισμών έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Μεταξύ αυτών είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, γνωστοποίησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο, έπειτα από σχετικό αίτημά του, οι οργανωτές της διάσκεψης. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν θα συμμετάσχουν επίσης ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, όπως είχε γίνει πέρυσι. Η πιο σημαντική παγκόσμια συνάντηση ειδικών στην πολιτική για την ασφάλεια πρόκειται να λάβει χώρα από τις 17 ως τις 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof. Είναι η πρώτη διάσκεψη για την ασφάλεια μετά την έναρξη του ρωσικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί υπουργοί Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ αναμένονται στο Μόναχο. Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν προσκληθεί. «Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως η ρωσική κυβέρνηση μαλακώνει. Θα ερχόμασταν σε πολύ δύσκολη θέση αν προσφέραμε σ’ αυτούς τους εγκληματίες πολέμου στο Κρεμλίνο ένα βήμα για την προπαγάνδα τους στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο διευθυντής της διάσκεψης Κρίστοφ Χόισγκεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass