Προσφέρουν όπλα, όχι όμως άρματα μάχης

Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΡΑΜΣΤΑΪΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2023 7:36

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Οι δυτικοί σύμμαχοι δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή στην Ουκρανία βαρέων αρμάτων μάχης τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της ενόψει μιας εαρινής αντεπίθεσης εναντίον του ρωσικού στρατού, με τις ΗΠΑ να ζητούν από το Κίεβο να καθυστερήσει την έναρξη αυτής της επιχείρησης.


Ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού Μαρκ Μίλι, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διάσκεψης των χωρών που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια η οποία διεξήχθη στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, εκτίμησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την Ουκρανία να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός της φέτος. Τις ημέρες που προηγήθηκαν της διάσκεψης στο Ράμσταϊν στις συζητήσεις είχε κυριαρχήσει το ερώτημα αν η Γερμανία θα συμφωνήσει να στείλει Leopard 2 στην Ουκρανία ή αν θα επιτρέψει σε άλλες χώρες που διαθέτουν αυτά τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης να τα παραδώσουν στο Κίεβο.
Τελικά χθες δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, αν και οι χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη δεσμεύθηκαν για την παροχή μεγάλου όγκου άλλου εξοπλισμού, περιλαμβανομένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και άλλων αρμάτων μάχης.
«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για τα Leopard 2. Θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ μετά τη διάσκεψη.
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους εμμένουν στην απόφασή τους να μην δώσουν άρματα μάχη Abrams στην Ουκρανία, όπως επεσήμανε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος από την Ουάσινγκτον.
Στο Ράμσταϊν ο Μίλι δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Από στρατιωτικής άποψης, εξακολουθώ να πιστεύω ότι φέτος θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον (ουκρανικό) στρατό να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από κάθε εκατοστό της κατεχόμενης από τη Ρωσία Ουκρανίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass