Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

ΓΙΑ ΤΟ «QATAR GATE» - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΙΧ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2023 7:43

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Υπό προσωρινή κράτηση παραμένει η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε χθες το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.
Με απόφασή του χθες το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκισή της. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών», αναφέρει η ανακοίνωση της απόφασης.
Εν αναμονή της απόφασης, ο δικηγόρος της κ. Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης της εντολέως του, κάνοντας λόγο για «Μεσαίωνα». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Εύα Καϊλή κρατείτο από τις 11 έως τις 16 Ιανουαρίου σε απομόνωση «με απόφαση του ανακριτή». Ο κ. Δημητρακόπουλος κατήγγειλε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής βρισκόταν για 16 ώρες σε κελί στην αστυνομία και, όταν ζήτησε δεύτερη κουβέρτα επειδή κρύωνε, όχι μόνο της την αρνήθηκαν, της πήραν και το παλτό. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, το φως ήταν διαρκώς αναμμένο, επομένως δεν κατάφερε να κοιμηθεί, ενώ δεν της επετράπη ούτε να πλυθεί, αν και ήταν αδιάθετη και είχε πολύ αίμα.
«Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλή κατηγορείται, αλλά υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass