Eκστρατεία καταστολής παράνομης μετανάστευσης

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2023 7:19

ΣΟΦΙΑ
Η Βουλγαρία έχει ξεκινήσει εθνική εκστρατεία καταστολής της παράνομης μετανάστευσης. Το παραπάνω δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι η εκστρατεία έχει σχεδιαστεί πολύ καιρό πριν. Η Γενική Διεύθυνση

Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος και η Συνοριακή Αστυνομία έχουν αναφέρει ήδη επιτυχείς δράσεις, δήλωσε ο Ντεμερτζίεφ. «Μεγάλες ομάδες διακίνησης μεταναστών έχουν πληγεί. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί τις ερχόμενες ημέρες στην Τουρκία καθώς και στη Βουλγαρία», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό, παρόμοιες ενέργειες σχεδιάζονται με την Ελλάδα. «Η αλληλεπίδραση είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στο διασυνοριακό έγκλημα», τόνισε.
Με εντολές του γενικού εισαγγελέα, έρευνες και κατασχέσεις σε διευθύνσεις και οχήματα ατόμων υπόπτων για διακίνηση πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα χθες.
Αντικείμενο της έρευνας είναι οι φερόμενοι ως διοργανωτές από τη βουλγαρική πλευρά μεγάλων δικτύων εμπορίας ανθρώπων από την Τουρκία, μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας προς τις χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης. Τα πρόσωπα που ερευνώνται φέρονται ότι οργάνωσαν τη μεταφορά στρατολογώντας τους οδηγούς. Ερευνώνται επίσης άτομα που είναι ύποπτα για παροχή προσωρινής στέγασης σε μετανάστες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass