ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Τόρες

ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ» ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2023 8:04

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ
Ο Άντερσον Τόρες, ο επί προεδρίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δημόσια ασφάλεια στην Μπραζίλια κατά την εισβολή από υποστηρικτές του πρώην προέδρου σε κυβερνητικά κτίρια, συνελήφθη χθες στη βραζιλιάνικη πρωτεύουσα ως ύποπτος για «παραλείψεις» και «συνέργεια».


Ο Τόρες συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπραζίλια κατά την επιστροφή του στη χώρα. Βρισκόταν σε διακοπές στη Φλόριντα, την ίδια Πολιτεία των ΗΠΑ όπου μετέβη ο Μπολσονάρου, μετά την ήττα του στις εκλογές του περασμένου έτους. Ένας από τους δικηγόρους του Τόρες επιβεβαίωσε τη σύλληψη στο Reuters.
Ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι διαστρεβλώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε η αστυνομία από την έφοδο που έκανε στο σπίτι του. Ο Αλεσάντρ ντε Μοράες, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τόρες. Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιες ήταν οι κατηγορίες, αλλά ο Μοράες έκανε λόγο για φερόμενες «παραλείψεις» και «συνέργεια» του πρώην υπουργού. Η βραζιλιάνικη αστυνομία βρήκε ένα σχέδιο διατάγματος στο σπίτι του Τόρες, το οποίο είπε ότι φαινόταν ως μια πρόταση για παρέμβαση στο αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου που έχασε ο Μπολσονάρου από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Σύμφωνα με τον Άντερσον Τόρες, το έγγραφο «διέρρευσε αποσπασματικά» αφού κατασχέθηκε όταν αυτός δεν βρισκόταν στην κατοικία του και πιθανότατα ήταν μέρος ενός σωρού εγγράφων προς καταστροφή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass