Σχεδόν 60.000 οι νεκροί από κορονοϊό στην Κίνα

ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2023 7:32

ΠΕΚΙΝΟ
Σχεδόν 60.000 θανάτους από κορονοϊό τον τελευταίο μήνα ανακοίνωσε η Κίνα, η οποία αποφάσισε να σταματήσει να κρύβει τα πραγματικά στοιχεία και να αποκαλύψει τη φρίκη που επικρατεί στη χώρα. Η Κίνα σταμάτησε την πολιτική zero Covid στις 7 Δεκεμβρίου, εξαπολύοντας τον ιό στους 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους της χώρας. Οδήγησε σε αύξηση των λοιμώξεων μεταξύ του πληθυσμού, ο οποίος έχει μικρή ανοσία, αφού η κινεζική Κυβέρνηση εστίασε στη θωράκιση του πληθυσμού του και όχι στον εμβολιασμό.


Οι 59.938 άνθρωποι που πέθαναν στα νοσοκομεία μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου είχαν μέση ηλικία 80 ετών. Από αυτά, τα 5.503 προκλήθηκαν από ανεπάρκεια της αναπνευστικής λειτουργίας λόγω μόλυνσης από τον Covid, ενώ τα 54.435 προήλθαν από συνδυασμό ασθενειών και λοιμώξεων Covid, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η έξαρση, που εξαπλώνεται από τις μεγαλουπόλεις της Κίνας σε αγροτικές περιοχές με πιο περιορισμένες ιατρικές υποδομές, ασκεί μεγάλες πιέσεις σε ορισμένα νοσοκομεία και αποτεφρωτήρια. Καθώς τα επίσημα στοιχεία από την Κίνα είναι περιορισμένα, ο Π.Ο.Υ. δήλωσε χθες ότι θα είναι δύσκολο να τεθεί υπό διαχείριση ο ιός σε μια περίοδο εορτών, που θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια μετανάστευση ανθρώπων στον κόσμο σε καιρό ειρήνης.
Οι προειδοποιήσεις προς τους πολίτες από Κινέζους ειδικούς σε θέματα υγείας είναι να αποφύγουν τους ηλικιωμένους συγγενείς κατά τη διάρκεια των εορτών.
Πάνω από δύο δισεκατομμύρια μετακινήσεις αναμένονται σε όλη την Κίνα κατά την περίοδο των εορτών για το νέο σεληνιακό έτος, που ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου και διαρκεί 40 ημέρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι και φθάνει στο 70% των μετακινήσεων που έγιναν το 2019, πριν εμφανιστεί η πανδημία στην πόλη Ουχάν, της κεντρικής Κίνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass