ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Απίστευτα έξοδα του Μπολσονάρου

ΧΡΕΩΣΕ ΜΕ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2023 7:47

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ
Περίπου 20.000 ευρώ σε ένα λιτό εστιατόριο, σχεδόν 10.000 ευρώ σε ένα αρτοποιείο την επομένη του γάμου του γιου του: η άρση του απορρήτου για τα έξοδα του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έφερε στο φως απίθανα κόστη.


Οι κινήσεις λογαριασμού για την προεδρική πιστωτική κάρτα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του ακροδεξιού Μπολσονάρου (2019-2022) δημοσιεύτηκαν σε έναν επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της κυβέρνησης του διαδόχου του, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει αρχίσει να άρει ένα απόρρητο για 100 χρόνια που είχε επιβάλει ο ακροδεξιός προκάτοχός του σε χιλιάδες επίσημα έγγραφα. Συνολικά δαπανήθηκαν 27,6 εκατομμύρια ρεάλ (σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) με αυτήν την κάρτα, που χρησιμοποιήθηκε από 21 άτομα της ομάδας του. Αν ληφθούν υπόψη τα προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό ποσά, η δαπάνη αυτή είναι σχεδόν η μισή από εκείνη της πρώτης περιόδου του Λούλα (2003-2006). Όμως στην περίπτωση του τελευταίου αφορούσαν κυρίως έξοδα διαμονής για ταξίδια στο εξωτερικό.
Αυτό δεν συνέβη με τον Μπολσονάρου, ο οποίος επίσης είχε καυχηθεί αρκετές φορές στη διάρκεια της θητείας του ότι δεν ξόδεψε «ούτε μια δεκάρα» με την προεδρική πιστωτική κάρτα, σε αντίθεση με τους προκατόχους του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass