Έκρηξη κρουσμάτων κοροναϊού στην Κίνα

ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΧΕΝΑΝ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 10:10

ΠΕΚΙΝΟ

Σχεδόν το 90% των κατοίκων της Χενάν, μιας από τις κινεζικές

επαρχίες με το μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα, έχει μολυνθεί από την Covid-19, ανακοίνωσε χθες ένας αξιωματούχος των περιφερειακών υγειονομικών αρχών, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου άλμα στα κρούσματα. Έπειτα από τρία χρόνια περιορισμών που ήταν από τους πιο δρακόντειους στον κόσμο, η Κίνα ήρε ξαφνικά τον περασμένο μήνα τα περισσότερα από τα υγειονομικά μέτρα της εναντίον του κορονοϊού.

ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΝΤΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ
Ο αριθμός των ασθενών σημείωσε εκθετική αύξηση, ενώ το σύστημα υγείας κατακλύζεται από ηλικιωμένους ασθενείς και τα αποτεφρωτήρια φαίνεται να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη συρροή των πτωμάτων. Στη Χενάν (κεντρική Κίνα), την τρίτη πιο πολυάνθρωπη επαρχία της Κίνας, 89% του πληθυσμού ήταν στις 6 Ιανουαρίου μολυσμένο από την Covid-19, δήλωσε ένας αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών, ο Καν Τσουανσένγκ. Βάσει αυτού του ποσοστού, περίπου 88,5 εκατομμύρια άνθρωποι φέρονται να έχουν ήδη κολλήσει την Covid, από τα περίπου 100 εκατ. κατοίκους που αριθμεί η επαρχία. Ο αριθμός των ιατρικών επισκέψεων για πυρετό κορυφώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου και έκτοτε μειώνεται συνεχώς στη Χενάν, διευκρίνισε ο αξιωματούχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ
Οι αρχές περιμένουν ένα νέο κύμα μολύνσεων κατά το σεληνιακό Νέο Έτος (στις 22 Ιανουαρίου), καθώς εκατομμύρια Κινέζοι των πόλεων μεταβαίνουν στην επαρχία για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους. Η Κίνα, η οποία αριθμεί 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους, δεν έχει καταγράψει μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών το Δεκέμβριο παρά μόνο 30 θανάτους που οφείλονται στην Covid, παρά το άνευ προηγουμένου κύμα μολύνσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι αριθμοί δεν αντανακλούν την κατάσταση, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass