Ε.Ε.: Οι προτεραιότητές της σουηδικής προεδρίας

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 10:06

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Τις προτεραιότητες της σουηδικής προεδρίας παρουσίασε ο μόνιμος

αντιπρόσωπος της χώρας στην ΕΕ, Λαρς Ντάνιελσον, μιλώντας σε ενημέρωση που οποία διοργάνωσε η Ένωση Διεθνούς Τύπου (Association de la Presse Internationale) για τους ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης στις Βρυξέλλες. Όπως σημείωσε ο κ. Ντάνιελσον, από τα βασικά θέματα της προεδρίας θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξή του και ότι «παρότι έχουν γίνει πολλά τον τελευταίο χρόνο, υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν». «Πρέπει να συνεχίσουμε τη διαδικασία της παροχής βοήθειας προς τους Ουκρανούς φίλους μας με ποικίλους τρόπους», προσέθεσε κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική, στρατιωτική, οικονομική βοήθεια, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της λογοδοσίας εκείνων που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου. Παράλληλα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της προεδρεύουσας Σουηδίας υπογράμμισε ότι μέσα στο εξάμηνο στο επίκεντρο θα βρεθούν η οικονομική ανάπτυξη, η ενέργεια, η οικονομική διακυβέρνηση, αλλά και ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και οι συνέπειές του.
ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
Σε σχέση με την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο Σουηδός σημείωσε ότι πρόκειται για υποψήφια προς ένταξη χώρα, αλλά δεν φαίνεται να γίνεται πρόοδος σχετικά με την αίτηση της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ στο κοντινό μέλλον.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass