Χριστούγεννα στη φυλακή για την Εύα Καϊλή

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2022 7:01

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να παρατείνεικατά έναν μήνα την προφυλάκιση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, η οποία εμπλέκεται σε έρευνα για διαφθορά που σχετίζεται με το Κατάρ.
Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, «παρατείνεται η προληπτική κράτησή της κατά έναν μήνα».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών και να επανεξεταστεί το αίτημά της να βγει από τη φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μετά από 15 ημέρες. Αν η κ. Καϊλή δεν ασκήσει έφεση το αίτημα να βγει από την φυλακή με περιοριστικούς όρους θα επανεξεταστεί μετά από 1 μήνα.
Όπως αναφέρει η εισαγγελία η κ. Καϊλή βρέθηκε ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την υπόθεση που αφορά οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Η εισαγγελία αναφέρει ακόμη πως για το καλό των ερευνών δεν θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βέλγιο, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές του Haren, καθώς ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ -που έχει αναλάβει την υπόθεση του Qatargate- φέρεται να ζήτησε την παραμονή της στη φυλακή προκειμένου να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στην έρευνα που κάνει.
Η κα Καϊλή στις 10 το πρωί, μετά τη μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών, ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για περίπου μια ώρα. Οι δικηγόροι της όπως είπαν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις αρχές.
Στο πλαίσιο αυτό οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ζήτησαν από τους Βέλγους δικαστές την αποφυλάκιση της πελάτισσάς τους με «βραχιολάκι».
Ενδεικτική του ενδιαφέροντος για την υπόθεση διαθφοράς στην καρδιά της Ευρώπης ήταν η εικόνα με δεκάδες δημοσιογράφους να βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο.
ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
Σε μια παράλληλα εξέλιξη με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, δεσμεύθηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Παράλληλα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου. Η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass