ΔΑΝΙΑ:

Ορίστηκε η νέα κυβέρνηση

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2022 8:50

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της νέας κυβέρνησης συνασπισμού υπό τη Σοσιαλδημοκρατική πρωθυπουργό Μέτε Φρέντερικσεν.

Σε ηλικία 58 ετών ο πρώην πρωθυπουργός (2009-2011 και 2015-2019) επιστρέφει στην κυβέρνηση της Δανίας μετά την πρωτοφανή συμφωνία μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών, των κεντροδεξιών Φιλελεύθερων και των κεντρώων Μετριοπαθών. Εκτός από ένα διάστημα 14 μηνών, από το 1978 ως το 1979, δεν έχουν ξανακυβερνήσει ποτέ μαζί στη Δανία οι Σοσιαλδημοκράτες και οι ιστορικοί τους αντίπαλοι, οι Φιλελεύθεροι.
Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Γιάκομπ Έλεμαν- Γένσεν, που στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για τις εκλογές της 1η Νοεμβρίου καταφέρθηκε εναντίον της Φρέντερικσεν ελπίζοντας σε μια πλειοψηφία της δεξιάς, τελικά δέχθηκε να συμμαχήσει με την απερχόμενη πρωθυπουργό, «για το συμφέρον της Δανίας». Πλέον θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας. Πρωθυπουργός από το 2019 η Φρέντερικσεν ξεκινά τη δεύτερη θητεία της από μια εντελώς διαφορετική θέση. Μέχρι τις εκλογές ήταν επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, η οποία βασιζόταν σε κόμματα που παραδοσιακά συμμαχούσαν με την αριστερά.
Η νέα κυβέρνηση της Δανίας μετρά 23 μέλη, εκ των οποίων 11 Σοσιαλδημοκράτες, 8 Φιλελεύθεροι και 5 Μετριοπαθείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass