ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ:

Παραμένει το μπλόκο στα F-16

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2022 10:04

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ,

σχετικά με την απόσυρση του μπλόκου στην πώληση των F-16. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ανέφερε στο Twitter πως το μπλόκο στην πώληση παραμένει εάν δεν απομακρυνθεί η Τουρκία από την τακτική των προκλήσεων και παραβιάσεων.
«Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, ο αμυντικός προϋπολογισμός δεν συνιστά νίκη για την Τουρκία. Πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ.
Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις παραβιάσεις στην περιοχή», αναφέρει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ η οποία εδώ και καιρό προβάλει εθνικιστικά επιχειρήματα «άρθηκαν τα εμπόδια για την πώληση των F-16 στην Τουρκία στις ΗΠΑ» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα έχασε». Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι περιορισμοί που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και εισήχθησαν στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας δεν συμπεριλήφθηκαν στον αμυντικό προϋπολογισμό. Το ελληνικό λόμπι βιώνει μια μεγάλη απογοήτευση». «Στον πόλεμο των F-16, που έφερε αντιμέτωπες την Τουρκία και την Ελλάδα όχι μόνο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην Ουάσιγκτον, υπήρξε μια εξέλιξη «της τελευταίας στιγμής» το πρωί. Το ελληνικό λόμπι έχασε την προσπάθειά του να αποτρέψει την πώληση F-16 στην Τουρκία, με την οποία ασχολείται εδώ και μήνες», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Εξ άλλου οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες με την Τουρκία σχετικά με τους κινδύνους από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία, μολονότι στηρίζουν το δικαίωμα της Άγκυρας στην αυτοάμυνα, δήλωσε χθες  ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.
«Δεν θέλουμε να δούμε  στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία οι οποίες θα θέσουν τους αμάχους σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ό,τι είναι ήδη, θα θέσουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες και το προσωπικό μας στη Συρία ή την αποστολή μας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους. Η Τουρκία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία τις τελευταίες εβδομάδες και σχεδιάζει μια χερσαία εισβολή εναντίον των Συροκούρδων μαχητών, τους οποίους αποκαλεί τρομοκράτες. Οι Κούρδοι της Συρίας συνιστούν τη ραχοκοκαλιά των SDF, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που στηρίζονται από  τις ΗΠΑ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass