ΙΤΑΛΙΑ

Η Τζόρτζια Μελόνι «συγκρούεται» με τον Τύπο

Δημοσίευση: 28 Νοε 2022 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Νοε 2022 12:13

ΡΩΜΗ
Δύο μήνες μετά τις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι αγγίζει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τo 30,4% της πρόθεσης ψήφου.


Καταγράφει, δηλαδή, άνοδο μεγαλύτερη των τεσσάρων μονάδων σε σχέση με το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, την ώρα που οι σύμμαχοί του συνεχίζουν να «υποφέρουν»: η Λέγκα δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 7,6% και η Φόρτσα Ιτάλια πέφτει στο 6,4%.
Όσο για την αντιπολίτευση, τα Πέντε Αστέρια «πείθουν» το 16,9% των ερωτηθέντων, ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με ποσοστό 16,2%, ενώ η κεντρώα συμμαχία Ρέντσι- Καλέντα στηρίζεται από το 7,9% του στατιστικού δείγματος.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι, παρά τις διεθνείς και εσωτερικές επιφυλάξεις και τους φόβους που εκφράσθηκαν μετά τις εκλογές, ο «μήνας του μέλιτος» της νέας κυβέρνησης με τους Ιταλούς δεν έχει τελειώσει.
Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβέστεροι, η Μελόνι δείχνει ακόμη ικανή να αυξάνει το συνολικό ποσοστό των υποστηρικτών της.
Η περίοδος αυτή είναι αναμφίβολα δύσκολη και ιδιαίτερα κρίσιμη. Η 45χρονη πρωθυπουργός της χώρας όμως, εκτός από την αύξηση του πληθωρισμού (βρίσκεται στο 11,9%) και τα αιτήματα των συνδικάτων για ισχυρότερη κοινωνική πολιτική, βρίσκεται αντιμέτωπη και με ένα άλλο σημαντικό θέμα προς επίλυση. Πρόκειται για τη σχέση της με τον Τύπο.
Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προϋπολογισμού, πολλοί Ιταλοί δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η επικεφαλής της κυβέρνησης δέχεται λίγες ερωτήσεις και δεν αφιερώνει αρκετό χρόνο στην ενημέρωση και στον διάλογο με τον Τύπο.
Οι επικρίσεις διατυπώθηκαν κυρίως από συντάκτες των εφημερίδων La Repubblica, La Stampa και Il Foglio, αλλά και από δημοσιογράφους του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, το οποίο ανήκει στον ίδιο όμιλο με την εφημερίδα Corriere della Sera.
Από την πλευρά της, η Τζόρτζια Μελόνι απάντησε άμεσα ότι οι δημοσιογράφοι «δεν ήταν τόσο κατηγορηματικοί με κάποιους από τους προκατόχους της» και καταλόγισε σε κάποιους συντάκτες ότι στις ερωτήσεις τους έχουν υπερβολικά εριστικό τόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass