ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Θα τελειώσει ο πόλεμος ως το τέλος της άνοιξης

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΥΦΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ * ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 437 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2022 12:20

ΚΙΕΒΟ
Οι δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να επιστρέψουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου στην Κριμαία και ο πόλεμος πιθανώς θα έχει τελειώσει μέχρι τα τέλη της ερχόμενης άνοιξης προβλέπει ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας.

Παρά τη δραματική από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς κατάσταση στην Ουκρανία, που ζήτησε «πρόσθετη στήριξη» από την ΕΕ για να βγάλει τον χειμώνα, ο υποστράτηγος ε.α. Βολόντιμιρ Χαβρίλοφ μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Sky News είπε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται, αν δεν εξασφαλίσει τη νίκη.
Αναφορικά με την πιθανότητα ρωσικής πυρηνικής επίθεσης ο Ουκρανός στρατηγός θεωρεί ότι η πιθανότητα αυτή είναι μικρή, αλλά πρόσθεσε: «Ναι, θα ήταν δραματικό. Για όλους θα είναι… ο Θεός ξέρει τι σενάριο θα εκτυλιχθεί, αλλά ένα [τακτικό πυρηνικό πλήγμα] δεν συνιστά απειλεί, που θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τον πόλεμό μας».
Όσον αφορά στην προοπτική ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Μόσχα, ο Χαβρίλοφ είπε ότι αυτό θα γίνει μόνον όταν οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν κάθε σπιθαμή ουκρανικού εδάφους, περιλαμβανομένης της προσαρτημένης από το 2014 Κριμαίας και των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που κατέχουν τα τελευταία οκτώ χρόνια οι Φιλορώσοι αυτονομιστές.
Ερωτηθείς αν η ανακατάληψη της Χερσώνας και η υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου ενισχύει τις πιθανότητες επίτευξης κι άλλων στόχων, όπως η ανακατάληψη της Κριμαίας, ο Χαβρίλοφ δήλωσε: «Είναι θέμα χρόνου και φυσικά, θα προτιμούσαμε να γίνει αυτό το συντομότερο». Όπως επισήμανε, αυτό θα μπορούσε να υποβοηθηθεί από μια απρόσμενη εξέλιξη στη Ρωσία, όπως μια αιφνίδια κατάρρευση του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Μπορεί να μπούμε στην Κριμαία, για παράδειγμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Είναι πιθανό, δυνατό. Δεν αποκλείεται έτσι να γίνει», πρόσθεσε. Και ως προς το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, ο Ουκρανός υφυπουργός Άμυνας είπε ότι ως στρατιωτικός είναι σημαντικό να είναι προετοιμασμένος για μια μακρά μάχη εάν η Ρωσία μπορέσει να ενισχύσει τις δυνάμεις της. «Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά η αίσθησή μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει».
ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 437 ΠΑΙΔΙΑ
Εν τω μεταξύ θλίψη προκαλούν τα στοιχεία, που καταδεικνύουν τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν τα παιδιά, όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.
Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, τουλάχιστον 437 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη χώρα ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής.
Επίσης, περισσότερα από 837 παιδιά έχουν τραυματιστεί σε έναν απολογισμό που σύμφωνα με αξιωματούχους «δεν είναι οριστικός», καθώς εξακολουθούν να εξακριβώνουν πληροφορίες από ζώνες όπου διεξάγονται μάχες, απελευθερωμένες περιοχές και εδάφη που κατέχονται ακόμη από ρωσικές δυνάμεις.Η περιοχή του ανατολικού Ντονέτσκ είναι εκείνη που έχει επηρεαστεί πιο πολύ, με 423 παιδιά να έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πει πως τουλάχιστον 16.295 άμαχοι έχουν σκοτωθεί αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, την οποία το Κίεβο και ηγέτες της Δύσης καταγγέλλουν ως μια απρόκλητη επιθετική ενέργεια. Η Μόσχα αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass