Στο «στόχαστρο» της Αγκυρας, ΗΠΑ και Ελλάδα

23ΧΡΟΝΗ ΣΥΡΙΑ Η ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ * ΣΟΪΛΟΥ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΑΜΕ ΘΑ ΦΥΓΑΔΕΥΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ * ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ * ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2022 10:04 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Νοε 2022 10:23

ΑΓΚΥΡΑ

Στα χέρια της τουρκικής Αστυνομίας βρίσκεται η γυναίκα που θεωρείται

ύποπτη για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 80. Η σύλληψή της έγινε παρουσία τηλεοπτικής κάμερας. Είναι 23 ετών, από τη Συρία και σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή της και τη σχέση της με το PKK, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, πρόκειται για την 23χρονη Αχλάμ Αλμπασίρ, συριακής καταγωγής η οποία εκπαιδεύτηκε από Κούρδους μαχητές και εισήλθε στην Τουρκία από το Αφρίν. Από πολύ νωρίς, η Άγκυρα είχε «δείξει» το ΡΚΚ και τις συρο-κουρδικές δυνάμεις.ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
Ανάμεσα στους 81 τραυματίες βρίσκεται και μία Ελληνίδα, η οποία έπειτα από συνεννόηση του ελληνικού υπουργείου Υγείας με το Προξενείο μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.
Στο κάδρο της φονικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη επιχειρεί να βάλει Ελλάδα και ΗΠΑ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Αν δεν είχε συλληφθεί η ύποπτη, θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα» δήλωσε, ενώ επιτίθεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας «η Τουρκία δεν δέχεται συλλυπητήρια μηνύματα από την Ουάσιγκτον», η οποία θεωρεί ότι στηρίζει τους Κούρδους. «Η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της», απάντησε η Αθήνα. «Φυσικά οι τρομοκράτες πιάστηκαν με τις επιτυχημένες επιχειρήσεις μας, αν δεν τους είχαμε πιάσει θα τους είχαν φυγαδεύσει στην Ελλάδα σήμερα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε, τονίζοντας: «Η κυβέρνησή μας είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη. Αυτά που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη είναι αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα. Από εκεί και πέρα η χώρα είναι γνωστό ότι έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο». Επιπλέον, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκε, υποστηρίζοντας ότι «Η Ελλάδα φυλάσσει παρά πολύ καλά τα σύνορά της και κανένας δεν μπορεί να μπει παρανόμως στη χώρα. Άρα η Ελλάδα ουδέποτε δεν θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της. Κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πίεση στα σύνορά μας την οποία αντιμετωπίζουμε με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο». Ωστόσo ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι «οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των πολιτών μας είναι άμεσες και έμμεσες συνέπειες της υποστήριξης ορισμένων χωρών σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Εάν αυτές οι χώρες θέλουν τη φιλία της Τουρκίας, πρέπει να σταματήσουν αμέσως την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass