Να σταματήσουν οι αχρείαστες προκλήσεις της Τουρκίας

Δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Εσθονή πρωθυπουργό

Δημοσίευση: 02 Νοε 2022 12:33

ΤΑΛΙΝ
Για τις συνεχείς εντάσεις που δημιουργεί η Τουρκία στο Αιγαίο και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενημέρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Εσθονή ομόλογό του Κάγια Κάλας κατά τη συνάντησή τους στο Ταλίν. «Θα συνεχίζω να λέω ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία: το Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις που έκανε με την ομόλογό του σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει τρόπος να επιλυθούν οι διαφορές με την Τουρκία στο θέμα των θαλασσίων ζωνών, κάτι που αποδείχθηκε και με τη σχετική συμφωνία που υπέγραψε το Ισραήλ με τον Λίβανο.
«Δεν υπάρχει λόγος να μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο με την Τουρκία, αλλά για να γίνει, οι προκλήσεις, οι αχρείαστες προκλήσεις, η επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, η ανοιχτή αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών, είναι απολύτως απαράδεκτες κινήσεις και πρέπει να σταματήσουν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Εσθονίας τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν στο πεδίο της ψηφιακής μεταρρύθμισης. «Εντυπωσιάστηκα από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής της Εσθονίας όταν σχεδιάζαμε το δικό μας» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε πρόσκληση σε εταιρείες τεχνολογίας που θέλουν να επενδύσουν ότι η Ελλάδα είναι ο κατάλληλος τόπος για να το κάνουν αυτό.
«Μακάρι να συζητούσαμε μόνο αυτά αλλά υπάρχει και ένας πόλεμος στη Γηραία Ήπειρο. Ελλάδα και Εσθονία είναι μαζί με τους εταίρους μας στην ΕΕ και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιθυμία όποιου θέλει να αλλάξει τα σύνορα. Παραμένουμε δεσμευμένοι για στρατιωτική στήριξη και καταδικάζουμε και εμείς τις επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στην Ουκρανία» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.
Η Εσθονή πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη που έχει παρέχει η χώρα μας στην Ουκρανία ώστε η Ρωσία να μην κερδίσει τον πόλεμο αυτό
Η κυρία Κάλας, στη σκιά των τελευταίων πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στην Ουκρανία, ζήτησε να υπάρξει βοήθεια στην αεροπορική άμυνα του Κιέβου καθώς και να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη στην κυβέρνηση Ζελένσκι. Η δύναμή μας βασίζεται στην ενότητά μας κατέληξε η Εσθονή πρωθυπουργός αναφερόμενη εκ νέου στη στήριξη της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass