ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Τουλάχιστον 72 νεκροί από τροπική καταιγίδα

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΕΠΝΕΑΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 95 ΧΛΜ./ΩΡΑ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2022 12:10

ΜΑΝΙΛΑ
Τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τροπική καταιγίδα Νάλγκε που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, όπως ανακοίνωσε χθες το εθνικό συμβούλιο διαχείρισης καταστροφών (NDRRMC).


Η επαρχία Μαγκουϊντανάο αριθμεί τα περισσότερα θύματα (67), ενώ δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο Σουλτάν Κουνταράτ, άλλοι δύο στο Νότιο Κοταμπάτο και ένας στην περιοχή Βισάγιας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του NDRRMC Μπερνάρντο Ραφαελίτο Αλεχάνδρο στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM. Συμπλήρωσε ότι 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν και η τύχη 14 αγνοείται. Συνοδευόμενη από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 95 χλμ./ώρα (και ριπές έως και 160 χλμ./ώρα), η τροπική καταιγίδα Νάλγκε άρχισε να πλήττει το Σάββατο την ανατολική επαρχία Καταντουάνες. Αναμένεται να προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας καθώς θα διασχίζει τη νήσο Λουζόν κατευθυνόμενη προς τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων. Την Παρασκευή, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης ανέσυραν δεκάδες πτώματα από τα λασπόνερα, αφού η τροπική καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Τα ορμητικά νερά μπήκαν στα σπίτια σε πολλές πόλεις και χωριά στο νησί Μιντανάο, μεταφέροντας δέντρα, πέτρες και λάσπη στο πέρασμά τους, κυρίως στη φτωχή περιοχή του Κοταμπάτο, μιας πόλης 300.000 κατοίκων. Ο στρατός έδωσε φορτηγά για να σώσει εγκλωβισμένους κατοίκους στο Κοταμπάτο και σε άλλες οκτώ κοντινές πόλεις, σύμφωνα με τον περιφερειακό αρχηγό της Πολιτικής Προστασίας, Νασρούλα Ιμάμ. «Είναι σοκαριστικό να βλέπεις δήμους που δεν είχαν ποτέ πλημμυρίσει να πλήττονται», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας ότι ορισμένες οικογένειες παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες. Οι διασώστες βρήκαν 27 πτώματα στην τοποθεσία Ντατού Οντίν Σινσουάτ, συμπεριλαμβανομένων 11 επιπλέον θυμάτων που βρέθηκαν σε ένα χωριό θαμμένα στη λάσπη.
Δέκα πτώματα εντοπίστηκαν στο Ντατού Μπλα Σινσουάτ και πέντε στο Ούπι, σύμφωνα με τον Σιναρίμπο, σημειώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι σώθηκαν σκαρφαλώνοντας στις στέγες των σπιτιών τους. Κατά μέσο όρο, οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από 20 τροπικές καταιγίδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass