ΜΑΚΡΟΝ

Θέλει Ντράγκι στη θέση Στόλτενμπεργκ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2022 11:34

ΡΩΜΗ
Ένα δείπνο μεταξύ Εμανουέλ Μακρόν και Μάριο Ντράγκι στο παλάτι των Ηλυσίων αποτέλεσε την αφορμή για μια νέα φημολογία, που θέλει τον απερχόμενο Ιταλό πρωθυπουργό να αναλαμβάνει γενικός γραμματέας τού ΝΑΤΟ.


Το δείπνο, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Reppublica, ήταν «κεκλεισμένων των θυρών», χωρίς διπλωματικούς συμβούλους και χωρίς προσωπικό. Ο Μάριο Ντράγκι, που πέταξε για το Παρίσι την ώρα που το νέο κοινοβούλιο της Ιταλίας αναλάμβανε τα καθήκοντά του, ανταποκρίθηκε στην -μία από τις πολλές- προσκλήσεις του Εμανουέλ Μακρόν.
«Ήταν ένα αποχαιρετιστήριο ραντεβού, πριν αναλάβει η κυβέρνηση Μελόνι», επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα. Οι δυο τους είναι «φίλοι», διαβεβαιώνουν όσοι βρίσκονται κοντά στον Ιταλό πρωθυπουργό. Στο Παλάτσο Κίτζι εξηγούν τη συνάντηση ως απόδειξη της «μεγάλης και αμοιβαίας εκτίμησης» μεταξύ των δύο.
Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Μακρόν πριν από λίγες ημέρες, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Πράγα: «Θέλω να πω πόσο χαρούμενος ήμουν που συνεργαζόμουν καθημερινά με τον φίλο μου, Μάριο Ντράγκι. Του χρωστάω πολλά, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία και την Ευρώπη που διετέλεσε πρωθυπουργός». Αυτή η πρόταση εξηγεί γιατί την παραμονή της συνάντησης δεν είχε διαρρεύσει το επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού και γιατί τόσο στο Παλάτσο Κίτζι όσο και στο Ελιζέ όλοι ήταν πεπεισμένοι ότι αποκλείεται να γίνει κάτι γνωστό πριν το τέλος του δείπνου.
Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για τους δύο άνδρες να μιλήσουν για το μέλλον. Για την Ιταλία μετά τον Ντράγκι, για τη σχέση που θα πρέπει να προσπαθήσει να συνάψει ο Μακρόν με την Τζόρτζια Μελόνι και για το τι θα κάνει τώρα ο απερχόμενος πρωθυπουργός.
Στο Παρίσι, πολλοί πιστεύουν ότι το υψηλό θεσμικό προφίλ του πρώην τραπεζίτη είναι μια σημαντική πηγή για οποιαδήποτε διεθνή αποστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass