ΛΙΖ ΤΡΑΣ

Καταρρέει η δημοφιλία της, μπροστά οι Εργατικοί

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2022 15:20

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διατηρεί τεράστιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας. Το κόμμα της πρωθυπουργού δεν κατάφερε να ανακάμψει μετά το ετήσιο συνέδριό του αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Σαββάτου.

Η δημοσκόπηση της YouGov, που διενεργήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή για λογαριασμό της εφημερίδας The Times και βασίστηκε σε έρευνα σε 1.737 ενήλικες Βρετανούς, έδειξε ότι η υποστήριξη προς τους Εργατικούς ανέρχεται στο 52%, δύο μονάδες χαμηλότερα από δημοσκόπηση του ίδιου οργανισμού στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ οι Συντηρητικοί ανέρχονται μόλις κατά μία μονάδα στο 22%. Η δημοσκόπηση διεξήχθη αφού η Τρας, μιλώντας στο πρώτο συνέδριο του κόμματός της από τότε που έγινε αρχηγός των Συντηρητικών στις αρχές Σεπτεμβρίου, υπερασπίστηκε την απόφασή της να μειώσει τους φόρους, η οποία αύξησε κατακόρυφα το κόστος δανεισμού και δίχασε το κόμμα της. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό» οι Βρετανοί επιλέγουν σε ποσοστό 43% τον Κέιρ Στράμερ των εργατικών έναντι 13% για τη Λιζ Τρας. Οι επόμενες εκλογές στη Βρετανία αναμένεται να διεξαχθούν το 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass