ΙΡΑΝ

Η οργή ξεχειλίζει

ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΣΑ ΑΜΙΝΙ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2022 12:30

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Στο απόλυτο χάος έχει παραδοθεί το Ιράν. Οι διαδηλώσεις που πυροδότησε η δολοφονία της νεαρής Μαχσά Αμίνι στα χέρια της Αστυνομίας Ηθών, όπου βρέθηκε επειδή δεν είχε καλύψει πλήρως το κεφάλι της με τη χιτζάμπ, εξαπλώνονται και ενισχύονται.

Στο κίνημα αντίστασης απέναντι στο καθεστώς συντάχθηκε και η ομοσπονδία εκπαιδευτικών του Ιράν καλώντας δασκάλους, μαθητές, αλλά και άτομα από κάθε κλάδο επαγγελματικής δραστηριότητας, να κατέβουν σε απεργία. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το θεοκρατικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, οι ταραχές έχουν εξαπλωθεί στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες και το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 41 άνθρωποι. Ο πραγματικός απολογισμός, όμως, εκτιμάται ότι είναι αρκετά υψηλότερος. Η οργάνωση «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν», που εδρεύει στη Νορβηγία, ανέφερε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 57, χωρίς να είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί. Το Ιράν κατήγγειλε τις ΗΠΑ ως υποκινητές των διαδηλώσεων, τονίζοντας ότι η πρόκληση θα λάβει την προσήκουσα απάντηση. «Η Ουάσινγκτον ανέκαθεν προσπαθούσε, χωρίς επιτυχία, να αποδυναμώσει και να αποσταθεροποιήσει το Ιράν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου που ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Νασέρ Καναανί. Στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Καναανί διεύρυνε τις κατηγορίες του και εναντίον των ηγετών ευρωπαϊκών κρατών, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν ένα «τραγικό συμβάν» για να στηρίξουν τους «ταραξίες», αδιαφορώντας για «τα εκατομμύρια Ιρανών που έχουν καταλάβει τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας για να στηρίξουν το σύστημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass