Τη Δευτέρα το «ύστατο χαίρε» στη βασίλισσα Ελισάβετ

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ - ΣΤΟ ΑΒΒΑΕΙΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ Η ΚΗΔΕΙΑ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΟΥΙΝΔΣΟΡ Η ΤΑΦΗ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2022 13:05

ΛΟΝΔΙΝΟ
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Βρετανία για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών. Η σορός της μακροβιότερης μονάρχη του κόσμου θα βρίσκεται το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ, με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν για ώρες για το «ύστατο χαίρε». Η κηδεία της βασίλισσας θα αρχίσει στις 11 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Ουίνδσορ. Ιδιωτική τελετή για την ταφή της βασίλισσας θα γίνει στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του παλατιού. Σήμερα Παρασκευή, το βράδυ επίσης στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος), τα παιδιά της, μεταξύ των οποίων ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, θα παραστούν σε αγρυπνία που θα γίνει για τη βασίλισσα, κατά την οποία θα βρίσκονται μπροστά στο φέρετρό της.
Τα μέτρα ασφαλείας τη Δευτέρα, ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, θα είναι δρακόντεια. Βασιλείς και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από κάθε γωνιά του κόσμου θα βρεθούν στο Λονδίνο για να πουν το δικό τους «αντίο» στην Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας. Το πλήθος που θα παρακολουθήσει την τελετή αναμένεται να είναι ένα από το μεγαλύτερα που έχει δει ποτέ η χώρα.
ΣΠΑΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 200 ΕΤΩΝ
Μια ανατροπή επιφύλασσε ακόμη και μετά θάνατον η βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, η κηδεία της -έπειτα από δική της απόφαση όσο βρισκόταν εν ζωή- θα πραγματοποιηθεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ «σπάζοντας» την παράδοση 200 και πλέον ετών. Από την εποχή του Γεωργίου του Γ’ και μετά όλες οι κηδείες των Βρετανών μοναρχών τελούνται παραδοσιακά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, όπως έγινε και τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όπου στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου.
Σύμφωνα με τους Times, η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμούσε η δική της κηδεία να τελεστεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ, διότι θεωρούσε πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο χώρο από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα ταφεί στο παρεκκλήσι του πύργου Ουίνδσορ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass