ΚΙΝΑ

Ο «λύκος» του Πεκίνου «δάγκωσε» πέντε εκδότες

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2022 12:30

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Πέντε πολίτες του Χονγκ Κονγκ καταδικάστηκαν χθες σε φυλάκιση 19 μηνών επειδή εξέδωσαν παιδικά βιβλία στα οποία τα μέλη του φιλοδημοκρατικού τοπικού κινήματος παρουσιάζονταν σαν πρόβατα που υπερασπίζονταν το χωριό τους από τους λύκους – δηλαδή το Πεκίνο.

Όλοι τους κρίθηκαν ένοχοι για «ανταρσία», με βάση έναν νόμο της βρετανικής αποικιοκρατίας ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα από τις αρχές για να καταπνίγουν τη φωνή των αντιφρονούντων, παράλληλα με τον νόμο για την εθνική ασφάλεια που εγκρίθηκε το 2020. Χθες απευθυνόμενοι στον δικαστή Κουόκ Ουάι-κιν, που χαρακτήρισε τα βιβλία «πλύση εγκεφάλου», οι τρεις από τους πέντε δήλωσαν ότι δεν μετανιώνουν. Η Μέλοντι Γεούνγκ, 28 ετών, είπε μάλιστα ότι ελπίζει να παραμείνει με την πλευρά των προβάτων. «Λυπάμαι μόνο που δεν κατάφερα να εκδώσω περισσότερα βιβλία προτού να με συλλάβουν», πρόσθεσε. Ο εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι τα εικονογραφημένα βιβλία στόχευαν «να υποκινήσουν το μίσος των αναγνωστών απέναντι στις αρχές της Κίνας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass