Παροχή ρεύματος με το δελτίο στην Κίνα

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2022 13:32

ΠΕΚΙΝΟ
Η Κίνα προχώρησε στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το δελτίο στους επαγγελματίες στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αυξάνουν τη ζήτηση, την ώρα που οι υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις αντιμετωπίζουν αδύναμες ροές νερού, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Στην επαρχία Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τακτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες μέρες, γεγονός που προκαλεί σχεδόν συστηματική χρήση κλιματισμού στην περιοχή αυτή των 84 εκατομμυρίων κατοίκων.
Για την παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος που χρειάζεται, η Σετσουάν εξαρτάται κατά 80% από τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Ωστόσο τα υδάτινα ρεύματα στην περιοχή πλήττονται από ξηρασία, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υδάτινων Πόρων.
Για την εξοικονόμηση ενέργειας, 19 πόλεις της επαρχίας έδωσαν εντολή στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση. Το μέτρο αυτό που θα ισχύσει ως το Σάββατο δεν αφορά τους ιδιώτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass