ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μπροστά με μικρότερη διαφορά η Τράς

ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΟΥΝΑΚ ΓΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΡΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2022 12:30

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η 47χρονη υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, το φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος των Τόρις και μαζί στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, βλέπει το προβάδισμα που διατηρούσε έναντι του αντιπάλου της, Ρίσι Σούνακ, να μειώνεται όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης.


Η νυν υπουργός Εξωτερικών Τρας έχει τη στήριξη του 48% των μελών του Συντηρητικού κόμματος, ενώ το 43% υποστηρίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Σούνακ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Techne, από τις 19 έως τις 27 Ιουλίου, σε δείγμα 807 προσώπων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προηγούμενες σφυγμομετρήσεις, η Τρας εμφανιζόταν να διατηρεί ένα προβάδισμα έως και 24 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Σούνακ.
Ο Σούνακ και η Τρας πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη Βρετανία, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις ψήφους των περίπου 200.000 μελών του Συντηρητικού κόμματος που θα εκλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.
Το ζήτημα της φορολογίας έχει έως τώρα κυριαρχήσει στη μεταξύ τους μάχη. Ο Σούνακ έχει κατηγορήσει την Τρας ότι είναι «ανειλικρινής» απέναντι στους ψηφοφόρους όταν υπόσχεται μεγάλες μειώσεις φόρων. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα διασφαλίσει πρώτα ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο προτού προχωρήσει σε μείωση φόρων, κάτι που σύμφωνα με την Τρας θα οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση. Πάνω από το 60% των μελών του Συντηρητικού κόμματος στη δημοσκόπηση της Techne δήλωσαν ότι η Τρας είχε καλύτερες ιδέες για τους φόρους από τον Σούνακ, ενώ στηρίζουν επίσης τα σχέδιά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και τη μετανάστευση. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως ο Σούνακ θα φέρει εις πέρας το Brexit και έχει καλύτερες πολιτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass