ΟΡΜΠΑΝ:

Δεν θέλουμε να γίνουμε μεικτή φυλή

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2022 10:59

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Αντιδράσεις προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, για την «ανάμιξη φυλών» στην Ευρώπη.


«Εμείς (οι Ούγγροι) δεν αναμειγνύουμε τη φυλή μας […] και δεν θέλουμε να γίνουμε μεικτή φυλή» είπε ο Όρμπαν και πρόσθεσε πως οι χώρες όπου αναμειγνύονται Ευρωπαίοι και μη «δεν είναι πλέον έθνη». Η Καταλίν Τσεχ, ευρωβουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Momentum, δήλωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού τη συγκλόνισε. «Οι δηλώσεις του θυμίζουν μια εποχή που νομίζω ότι όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Δείχνουν τα πραγματικά χρώματα του καθεστώτος» είπε, σε ιδιαίτερα επικριτικό τόνο. «Το χρώμα του δέρματός σας μπορεί να είναι διαφορετικό, μπορεί να έρχεστε από την Ευρώπη ή από αλλού, αλλά είστε ένας από εμάς και είμαστε περήφανοι για εσάς. Η διαφορετικότητα ενισχύει το έθνος, δεν το αποδυναμώνει» συμπλήρωσε η ίδια.
Ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Αλίν Μιτούτα απάντησε, επίσης, οργισμένος στα σχόλια του Όρμπαν. «Το να μιλάμε για φυλετική ή εθνοτική “καθαρότητα”, ειδικά σε μια τόσο μεικτή περιοχή, όπως η κεντρική και ανατολική Ευρώπη, είναι καθαρά παραπλανητικό και επικίνδυνο. Το ίδιο και ο κ. Όρμπαν» επεσήμανε.
Ο Όρμπαν έκανε τις επίμαχες δηλώσεις κατά της διάρκεια ομιλίας του στη Ρουμανία, σε περιοχή όπου έχει επιλέξει και στο παρελθόν να εκφράσει τις ακροδεξιές του απόψεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass