ΕΜΑ

Εγκρίθηκε εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2022 11:00

Εγκρίθηκε εμβόλιο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο EMA, επεκτείνεται η χρήση του εμβολίου κατά της ευλογιάς στον άνθρωπο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων.


Το πράσινο φως του ΕΜΑ δίνεται καθώς ο κόσμος περιμένει τα αποτελέσματα των ειδικών μετά από συνεδρίαση την Πέμπτη, της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, του οποίου ο γενικός διευθυντής δήλωσε ότι ανησυχεί από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων ανά τον κόσμο.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε χθες ότι «ανησυχεί» από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων κατά την έναρξη συνεδρίασης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων, ζητώντας τη συμβουλή των ειδικών. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με ήδη περισσότερα από 15.300 καταγεγραμμένα κρούσματα σε 71 χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass