Ξανά πρώτος ο Σουνάκ στην «κούρσα» διαδοχής

ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ «ΤΟΡΙΣ»

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2022 12:01

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, που άνοιξε τον δρόμο των παραιτήσεων, οι οποίες ανάγκασαν τον Τζόνσον να παραιτηθεί, αύξησε τις πιθανότητές του, κατακτώντας αυτήν τη φορά 101 ψήφους - είχε λάβει 88 στον πρώτο γύρο. Ο Ρίσι Σούνακ ήρθε και χθες πρώτος στον

δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Συντηρητικών, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος. Συγκέντρωσε 101 ψήφους. Το φαβορί των γραφείων στοιχημάτων και πρώην υπουργός Οικονομικών κατάφερε να αυξήσει τη δύναμή του και πλέον έχει αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του να είναι ένας από τους δύο τελικούς διεκδικητές της ηγεσίας των Συντηρητικών.
Δεύτερη ήρθε το φαβορί των δημοσκοπήσεων, πρώην υπουργός Άμυνας και νυν υφυπουργός Εμπορικής Πολιτικής, Πένυ Μόρντοντ, με 83 ψήφους, αυξάνοντας και αυτήν τις πιθανότητές της να περάσει στη δεύτερη φάση της εκλογικής διαδικασίας.
Τρίτη κατέληξε η αγαπημένη της δεξιάς πτέρυγας των Συντηρητικών, η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, με 64 ψήφους. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η νεαρή και όχι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης, Πίστεως και Κοινοτήτων, Κέμι Μπέιντενοκ, με 49 ψήφους. Και στην πέμπτη ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, Τομ Τούγκενχατ, με 32.  Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Συντηρητικών. Κάθε βουλευτής από τους 358 του κόμματος, για μία ακόμα φορά, με μυστική ψηφοφορία, θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει έναν υποψήφιο. Όποιος από αυτούς έρθει τελευταίος, φεύγει από την κούρσα διαδοχής. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί, ώστε το αργότερο μέχρι τις 21 Ιουλίου, όποτε κλείνει το Κοινοβούλιο για τις καλοκαιρινές διακοπές, να έχουν απομείνει μόνο δύο υποψήφιοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass