Παραίτηση Ντράγκι μετά το αντάρτικο των Πέντε Αστέρων

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η ΙΤΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2022 11:58

ΡΩΜΗ
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες αργά το απόγευμα ότι ο Μάριο Ντράγκι θα παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού. Ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε, σε σχετική ανακοίνωση, ότι ο συνασπισμός εθνικής ενότητας που στήριζε την κυβέρνησή του δεν υπάρχει πια.

Όπως υπογράμμισε, η μη συμμετοχή των Πέντε Αστέρων στην ψήφο εμπιστοσύνης ήταν «πολύ σημαντική από πολιτική άποψη». Ως εκ τούτου, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία της Ιταλίας. Πιο αναλυτικά, σε επίσημο ανακοινωθέν την ιταλικής κυβέρνησης, αναπαράγεται η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος τονίζει:
«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι πρόκειται να υποβάλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι σημερινές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντικό γεγονός από πολιτικής απόψεως. Δεν υφίσταται πλέον η σχέση εμπιστοσύνης που αποτελεί βάση της κυβερνητικής δράσης. Η πλειοψηφία εθνικής ενότητας, η οποία στήριξε αυτήν την κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της, δεν υφίσταται πλέον». Τις ημέρες αυτές, από μέρους μου, καταβλήθηκε η μέγιστη προσπάθεια για να συνεχιστεί η κοινή πορεία, προσπαθώντας να ικανοποιήσω τα αιτήματα που μου έθεσαν οι πολιτικές δυνάμεις. Είναι όμως σαφές από την πολιτική συζήτηση και από τη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο ότι αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή». Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε σχετικά: «Δεν δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass