ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Οκτώ για τη διαδοχή Τζόνσον

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2022 12:04

ΛΟΝΔΙΝΟ

Οκτώ υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος

και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε χθες η «Επιτροπή 1922». Οι υποψήφιοι στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον είναι η Κέμι Μπέιντενοχ, η Σουέλα Μπράβερμαν, ο Τζέρεμι Χαντ, η Πένι Μόρντοντ, ο Ρίσι Σουνάκ, ο Τομ Τούγκεντχατ, η Λιζ Τρας και ο Ναντίμ Ζαχάουι. Ο Σάτζιντ Τζάβιντ και ο Ρίμαν Τσίστι, οι οποίοι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, αποσύρθηκαν τελικά από την κούρσα προτού ανακοινωθεί η τελική λίστα των υποψηφίων για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον. Το Συντηρητικό κόμμα θα έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του Μπόρις Τζόνσον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Η εκλογική διαδικασία είναι χωρισμένη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη οι βουλευτές του κόμματος με διαδοχικές μυστικές ψηφοφορίες θα καταλήξουν στους δύο επικρατέστερους. Το στάδιο αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 21 Ιουλίου, οπότε και κλείνει το βρετανικό κοινοβούλιο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Στην δεύτερη φάση θα κληθούν τα περίπου 200.000 μέλη του Συντηρητικού κόμματος με επιστολική ψήφο να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου αρχηγού τους που θα είναι και ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα Τετάρτη στις 3:30 ώρα Ελλάδος, θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος των διαδοχικών μυστικών ψηφοφοριών εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών.
Μέχρι τις 5:30 θα έχει ολοκληρωθεί και στις 7 θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στην επόμενη φάση. Όποιος υποψήφιος πάρει λιγότερους από 30 ψήφους θα αποκλειστεί. Την Πέμπτη η διαδικασία θα επανελήφθη μεταξύ 1μμ και 3:30 ώρα Ελλάδος. Ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους θα φύγει από την κούρσα διαδοχής. Το ίδιο θα επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να επικρατήσουν οι δύο τελικοί υποψήφιοι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass