ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ετοιμάζει αντεπίθεση στον Νότο με 1 εκατ. στρατιώτες και δυτικό οπλισμό

Ολοι οι Ουκρανοί πολίτες μπορούν πλέον να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα, «απάντησε» ο Πούτιν

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2022 12:15

Εντολή για τη συγκρότηση μάχιμης δύναμης που θα αριθμεί «ένα εκατομμύριο στρατιώτες» και θα φέρει σύγχρονα δυτικά όπλα, με στόχο την ανακατάληψη των ρωσοκρατούμενων νότιων περιοχών της Ουκρανίας, έχει δώσει στους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Tη σχετική δήλωση έκανε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέκσι Ρέζνικοφ (φωτ.), και ερμηνεύεται από τους αναλυτές περισσότερο ως «κραυγή» για τη συγκέντρωση δυνάμεων, και όχι ως συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με το BBC.
H ανάκτηση των περιοχών γύρω από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, δήλωσε ο Ολέκσι Ρέζνικοφ σε συνέντευξή του στους Times, στην οποία επαίνεσε επίσης τη Βρετανία για τον ρόλο-κλειδί που διαδραμάτισε ως προς την παροχή εξελιγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων στο Κίεβο.
Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε: «Έχουμε περίπου 700.000 άτομα στις ένοπλες δυνάμεις και αν προσθέσετε την εθνοφρουρά, την αστυνομία και τη συνοριακή φρουρά, είμαστε περίπου ένα εκατομμύριο».
Eκκληση για τη Χερσωνα
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ έχει καλέσει από την Κυριακή τους αμάχους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας να απομακρυνθούν επειγόντως από την περιοχή, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν αντεπίθεση.
ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε χθες διάταγμα που διευκολύνει τη διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Προηγουμένως η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες η Ρωσία υποστηρίζει ότι «απελευθέρωσε» από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass