«Aλλο ΝΑΤΟ, άλλο ΕΕ»

Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΕΓΚΡΙΝΕΙ» ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2022 12:25

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε χθες από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι η χώρα του αναμένει πως οι σχέσεις της με την Ουκρανία θα αποκατασταθούν, αφότου ολοκληρωθεί η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».


Σε συνέντευξη που παραχώρησε, μαζί με τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγιεφ, ο Πούτιν είπε συγκεκριμένα: «Αργά ή γρήγορα, η κατάσταση θα επανέλθει στην κανονικότητα».
Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η Μόσχα δεν αντιτίθεται σε μια ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον, είναι δική τους απόφαση να ενταχθούν ή όχι σε οικονομικές ενώσεις (...) Είναι δική τους υπόθεση, είναι θέμα του ουκρανικού λαού», σημείωσε.
Η Ρωσία, που έχει εισβάλει στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, βλέπει πολύ αρνητικά τη φιλοδοξία του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, το οποίο η Μόσχα θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της. Όμως, «σε ό,τι αφορά την οικονομική ένταξή τους, είναι δική τους (σ.σ. των Ουκρανών) επιλογή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Και εξήγησε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στρατιωτική συμμαχία, σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ».
Παρ’ όλ’ αυτά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «η Ουκρανία θα μετατραπεί σε μισο-αποικία» των δυτικών χωρών εάν ενταχθεί στην ΕΕ. «Αυτή είναι η δική μου άποψη», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass