ΟΥΚΡΑΝΙΑ:

Λένε «ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι κατά την επίσκεψή τους στο Κίεβο -Κυρώσεις και όπλα ζητά ο Ζελένσκι

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2022 12:00

ΚΙΕΒΟ

Οι τρεις ισχυροί ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν πως συμφωνούν στο να λάβει η Ουκρανία

το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Σε συνέντευξη Τύπου Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις  δήλωσαν τη στήριξή τους στην Ουκρανία, με τον Γάλλο πρόεδρο να αναφέρει συγκεκριμένα πως «Και οι τέσσερις υποστηρίζουμε το άμεσο καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ». Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είχε αναφέρει αρκετές φορές ότι δεν είναι ρεαλιστικό να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, και πρότεινε να υιοθετηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο για το Κίεβο.
Η Ουκρανία είναι «έτοιμη» να εργαστεί για να γίνει ένα «πλήρες μέλος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε από τη μεριά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη συνέντευξη Τύπου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα εάν θα χορηγήσει ή όχι στην Ουκρανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας, το πρώτο βήμα σε μια διαπραγματευτική διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει για χρόνια. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντράγκι είπε ότι το κύριο μήνυμά του κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο ήταν ότι η Ιταλία θέλει να δει την Ουκρανία ως μέρος της ΕΕ. Ο Σολτς δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία όσο χρειάζεται, περιγράφοντας τον αγώνα του Κιέβου ενάντια στη ρωσική εισβολή ως «ηρωικό».
Η Γερμανία είχε δεχθεί 800.000 Ουκρανούς πρόσφυγες και επίσης υποστηρίζει την Ουκρανία οικονομικά και στρατιωτικά, ανέφερε ο Σολτς, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό όσο η Ουκρανία χρειάζεται την υποστήριξή μας».
Ο Ζελένσκι από την πλευρά του επανέλαβε είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης. Όσο περισσότερα όπλα λάβει η Ουκρανία από τη Δύση, τόσο πιο γρήγορα θα είναι σε θέση να απελευθερώσει την κατεχόμενη γη της, είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι πρότεινε στους τέσσερις ηγέτες περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Ουκρανία είναι ευγνωμονούσα για τις παραδόσεις όπλων που έρχονται προς βοήθεια κατά της ρωσικής εισβολής και αναμένει να λάβει βαρύ οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονου πυραυλικού πυροβολικού και συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass