Απειλεί με τον «Satan 2» η Ρωσία

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΟΡΓΗ ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑΕΡΙΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2022 13:42

ΜΟΣΧΑ
Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο βρέθηκαν στο στόχαστρο του επικεφαλής της υπηρεσίας διαστήματος της Ρωσίας «Roscosmos», Ντμίτρι Ρογκόζιν.
Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή οι τρεις χώρες του ΝΑΤΟ (Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο) εμπόδισαν τον Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί τη Σερβία όταν έκλεισαν τον ενάεριο χώρο τους και έβαλαν έτσι «μπλόκο» στο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας.
Ο Ρογκόζιν απείλησε ότι μπορεί όποτε θέλει να εκτοξεύσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Satan-2». Σε μήνυμά του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (σ.σ. ή αλλιώς Satan 2); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».


Σημειώνεται πως η απόφαση τριών βαλκανικών χωρών να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους προκειμένου ο Λαβρόφ να μην καταφέρει να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Σερβία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου. «Το αδιανόητο συνέβη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στο κλείσιμο του εναερίου χώρου των τριών βαλκανικών κρατών, πράγμα που εμπόδισε την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδες και πρωτοφανές» το μέτρο που έλαβαν η Ρουμανία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα προσκαλέσει τον Σέρβο ομόλογό του να επισκεφθεί τη Μόσχα. «Το βασικό ζήτημα είναι κανείς να μην μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις μας με τη Σερβία», πρόσθεσε.
ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παράλληλα το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «εχθρική ενέργεια» τη στάση των τριών χωρών.
Τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα των διπλωματικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας ότι δεν θα εμποδίσουν τη Μόσχα να διατηρήσει επαφές με φιλικές χώρες.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν εξέφρασε τη λύπη του για την «παρεμπόδιση» της επίσκεψης Λαβρόφ, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο και δοκιμασμένο φίλο της Σερβίας».
Θεωρώντας ότι εκείνοι που εμπόδισαν την επίσκεψη του Λαβρόφ «δεν θέλουν ειρήνη» και «ονειρεύονται να νικήσουν τη Ρωσία», είπε ότι «η Σερβία είναι υπερήφανη που δεν συμμετέχει στην αντιρωσική υστερία» και ότι «οι χώρες που συμμετέχουν μπορούν να ντρέπονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass