«Οχι» στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ -«Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ»

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2022 12:01

ΑΓΚΥΡΑ

Από τις απαντήσεις που θα δώσουν στα αιτήματα της Τουρκίας εξαρτάται η πρόοδος

στις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε χθες στην El Pais ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει της συνόδου κορυφής της Βορειοατλανικής Συμμαχίας στη Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου. Η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι τον περασμένο μήνα υπέβαλαν αίτηση για την ένταξή τους στη Συμμαχία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπες με αντιρρήσεις της Άγκυρας, η οποία κατηγορεί τις δύο σκανδιναβικές χώρες ότι υποστηρίζουν και φιλοξενούν Κούρδους μαχητές και άλλες ομάδες που η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες.
Ενώ η Σουηδία και η Φινλανδία δήλωσαν ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία θα συνεχιστούν για να επιλύσουν τις διαφορές, ο Ερντογάν είπε χθες ότι η Άγκυρα δεν έλαβε προτάσεις για τα αιτήματά της, που περιλαμβάνουν τη διακοπή της υποστήριξης για ομάδες που η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες, την έκδοση υπόπτων που αναζητούνται από την Τουρκία και την άρση του εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα, που έχουν επιβάλει Στοκχόλμη και Ελσίνκι.ΑΣΦΑΛΕΙΑ
«Εξαρτάται από το τι κάνουν η Σουηδία και η Φινλανδία», είπε ο Καλίν στην El Pais. «Όταν δούμε πρόοδο στα αιτήματά μας, τότε η διαδικασία θα προχωρήσει. Το ΝΑΤΟ δεν είναι μια τουριστική, ούτε μια οικονομική συμμαχία, είναι συμμαχία ασφάλειας, που σημαίνει ότι πρέπει να παρέχει ασφάλεια σε όλα τα μέλη του εξίσου και δίκαια», σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass