ΓΑΛΛΙΑ

Υπουργός Αλληλεγγύης κατηγορείται ότι βίασε δύο γυναίκες

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2022 12:40

ΠΑΡΙΣΙ


Ο Νταμιέν Αμπάντ, ο πρόσφατα διορισθείς Γάλλος υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει βιάσει δύο γυναίκες έπειτα από τις κατηγορίες που δημοσιοποιήθηκαν χθες από την ιστοσελίδα Mediapart μέσα από ένα άρθρο που βασίστηκε σε συνεντεύξεις με τις καταγγέλλουσες. Οι γυναίκες, τις οποίες επικαλείται η Mediapart, ισχυρίζονται ότι ο Αμπάντ τις υποχρέωσε να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί του και όπως λένε τα περιστατικά αυτά συνέβησαν στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011. Μια από τις δύο τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία το 2017, αλλά η καταγγελία απορρίφθηκε χωρίς να υπάρξουν κάποιες ενέργειες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αλλά και τον ίδιο τον Αμπάντ.
«Αμφισβητώ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας. Οι σεξουαλικές σχέσεις που είχα πάντα στη ζωή μου ήταν με αμοιβαία συναίνεση», είπε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η πάθησή του, η οποία ονομάζεται αρθρογρύπωση—ένα συγγενές νευρομυϊκό σύνδρομο, χαρακτηριζόμενο από σοβαρές πολλαπλές γενικευμένες συγκάμψεις των αρθρώσεων, μυϊκή αδυναμία και ίνωση, καθιστά σωματικά αδύνατο για εκείνον να διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass