Ο Μακρόν στέλνει όπλα και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Μαίνονται οι μάχες στις ανατολικές περιοχές της χώρας

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2022 12:41

ΠΑΡΙΣΙ
Η Γαλλία θα «ενισχύσει» την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία καθώς και την ανθρωπιστική της βοήθεια σε αυτήν τη χώρα, ανακοίνωσε χθες η γαλλική προεδρία, έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Μακρόν για τις «μεγάλης κλίμακας αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού που συμβάλλουν στην ουκρανική αντίσταση», ο Γάλλος πρόεδρος «σημείωσε ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχίσει να ενισχύεται, όπως και η ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η Γαλλία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ.


Οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Τσεχία και άλλοι σύμμαχοι έχουν παράσχει στο Κίεβο εκατοντάδες όπλα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αντικρούσει την επίθεση της Μόσχας. Ήδη το Παρίσι έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει πυροβόλα Caesar βεληνεκούς 40 χιλιομέτρων και η Βρετανία αντιαεροπορικούς πυραύλους Starstreak και τεθωρακισμένα.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Ελιζέ, το Παρίσι έχει στείλει μέχρι αυτό το στάδιο ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία που φτάνει σε «περισσότερους από 615 τόνους εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού εξοπλισμού, γεννητριών για νοσοκομεία, επισιτιστικής βοήθειας, διαμονής και οχημάτων έκτακτης ανάγκης».
ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας.
Οι επιθέσεις έχουν επίκεντρο τις περιοχές γύρω από το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά, όπου ο ρωσικός στρατός επιχειρεί με κάθε κόστος να αυξήσει τον έλεγχό του, παρά, σύμφωνα με το Κίεβο, τις ρωσικές οπισθοδρομήσεις στο πεδίο. Ισχυρές εκρήξεις ήχησαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας από Παρασκευή προς Σάββατο σε αυτήν την πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, που σφυροκοπείται επί εβδομάδες από το ρωσικό πυροβολικό. Την Παρασκευή, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρισμούς, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Χάρκοβο.
Νωρίτερα χθες, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μονάδες του πυροβολικού της έπληξαν 389 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ αυτών, 35 σημεία ελέγχου, 15 αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, αλλά και πολλές περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και του οπλισμού τους. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων. Στην περιοχή του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, 14 επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το γενικό επιτελείο των ουκρανικών δυνάμεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass